Nauka i technologia nowej ery – 11.03.2014

Janusz Zagórski rozmawia z Katarzyną Świstelnicką i Piotrem Kalińskim na temat metody dwupunktowej.
http://www.dwupunkt.com

Szósty wykład Heleny Smereczyńskiej poświęcony drożdżycy w oparciu o przepływy energii w meridianach.

U źródeł tworzenia dziejów to piąty wykład dr Mieczysława Cenina z zakresu systemowej teorii kultury.

 

Ten wpis został opublikowany w kategorii 2. Wt: Nauka i technologia nowej ery, Archiwum audycji i oznaczony tagami , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

10 odpowiedzi na „Nauka i technologia nowej ery – 11.03.2014

  1. Mariush pisze:

    Czy jedzie może ktoś z okolic Katowic na 1 zlot 22 marca?
    Zabrałbym się i dołożył do paliwa.
    Mój mail
    marpen@o2.pl
    Tel.602-60-60-30

  2. michal pisze:

    Pani Helena dobrze prawi ( jak zwykle) pozdrawiam 🙂

  3. Magdalena pisze:

    Cieszę się z kolejnego materiału dotyczącego dwupunktu/matrycy energetycznej. Dzięki waszym wywiadom w NTV można posłuchać różnych nauczycieli i są to naprawdę wartościowe rozmowy. Jeśli można, proszę o więcej:)

  4. małpa pisze:

    Dla chętnych pogłębiających temat polecam książkę mgr Eugeniusz Uchnast
    SAMOLECZENIE BIOEMANACYJNYM SPRZĘŻENIEM Z MÓZGIEM – B.S.M. O biofizycznej metodzie samoleczenia i leczenia wyrównywaniem zachwianej homeostazy organizmu w wyniku chorób i uszkodzeń, poprzez bioemanacyjne sprzężenie zwrotne, które osiągamy trzymaniem przez pewien czas rąk (ciała) na puszce mózgowej nad odpowiednimi ośrodkami kory mózgowej (mózgowia), zawiadującymi całym chorym organizmem lub jego odpowiednimi narządami, bądź częściami ciała.Można ją pobrać za darmo z internetu.

  5. Kitek pisze:

    Odnosnie wykładow pan Heleny: przerażające bo przecież i nasi dziadkowi i rodzice i my i swoje dzieci – wiec od dawien dawna z pokolenia na pokolenie tak stosowano tak uczono ze podstawowa i zdrowe jest mleko zupy mleczne, potem podstawa kanapka z wedlina lub serem, ziemniaki mieso warzywa – a teraz sie okazuje ze to wszystko zle bo kazeina, bo gluten i nie laczyc weglowodanow z bialkami!?

    I tez to jak sie ta teoria o kazeinie ma do teorii pani doktor Kempisty ktora zaleca litrami codziennie pić mleko wprawdzie przetworzone pod postacią jogutru kefiru?

  6. Magdalena pisze:

    Mleko ukwaszone już nie ma tak negatywnych właściwości. Jest nośnikiem bakterii, które są dla nas ważne, ale te bakterie można dostarczać w lepszy sposób (Joy Day).
    Wszelkie produkty mleczne wg medycyny chińskiej wychładzają. Więc ja wolę nauki pani Heleny:-)

  7. Kitek pisze:

    No tak ale co z tym mlekiem jaka jest prawda o mleku – – – tyle jakby sprzecznych teorii.

    Pani Kempisty twierdzi ze mleko przetworzone na kefir jagurt jest extra zdrowe, a pani Helena ze mleko totalnie jest be ze wzgledu na kazeine. Laktoza bedeca w mleku na skutek tzw. kiszenia pod wplywem bakteri ponoc zanika, ale co z ta kazeina ktora jest w mleku ale czy jest tez we wszystkich produktach mlecznych.

    Wazne pytanie tez dotyczy tluszczu – pani Kempisty zaleca przetwarzac tylko mleko tluste, a znowu mleko tluste nie wkazane jest ze wzgledu na to ze przyczynia sie do wzrostu cholesterolu – – – ludziska…pani Heleno co wy na to?????!!

  8. Magdalena pisze:

    Kitek, majac dostepne informacje kazdy sam powinien rozstrzygnac,ktora droga pojsc. Poobserwuj swoje cialo przez miesiac intensywnego picia mleka i potem przez miesiac nie spozywania nabialu. Powinno pomoc w rozwiazaniu dylematu. Ja takie testy mam juz za soba.

  9. Kitek pisze:

    Jesli chodzi o droge to interesujaca jest taka: spozywac to bezsmakowe w niebieskiej np. tubce albo to w czerwonej dla urozmaicenia byleby zaspokajalo to wszelakie potrzeby organizmu i zaspokajalo uczucie glodu – praawda ze extra 🙂

Podpowiedź: aby mieć własny avatar w komentarzach zarejestruj się w serwisie Gravatar.