Czy jesteś reżyserem swojego zdrowia – Jarosław Kasprzak

  przedmiotem audycji będzie omówienie jakie są możliwości dbania o zdrowie człowieka 
    w relacji do naszej działalności jako strategia Better-LIfe w ramach – co nowego u Jarka 
    z cyklu “W poszukiwaniu Zdrowia Polaków”
 
    linki do stron 
 

4 thoughts on “Czy jesteś reżyserem swojego zdrowia – Jarosław Kasprzak

  1. “Metody suszenia: grzybów, warzyw, owoców – naturalne, oldskoolowe i z użyciem prądu” – (Wideo – Zdrowe Życie)

    https://www.youtube.com/watch?v=j9UQfVZb0Rk&t=0s

    TO JEST ODCINEK O SUSZENIU, O TYM JAK ROBIĆ TO NAJLEPIEJ, NAJWYDAJNIEJ, NAJBEZPIECZNIEJ ETC. JEDNAK NIE JEST TO ODCINEK O TYM CO SUSZYĆ, KTÓRE GRZYBY MOŻNA, KTÓRE SĄ JADALNE ETC. O TYM ZROBIŁEM JUŻ ODCINEK: “VIDEO ATLAS GRZYBÓW”, KTÓRY BARDZO MOCNO POLECAM, JEST TAM OMÓWIONE BARDZO DUŻO POPULARNYCH W POLSCE GRZYBÓW I W OGÓLE DUŻO CIEKAWOSTEK O GRZYBACH. CHODZI O TO, ŻE NIE ZAGŁĘBIAŁEM SIĘ W TYM PORADNIKU, KTÓRY TERAZ OGLĄDACIE W KWESTIĘ TEGO KTÓRE GRZYBY SUSZYĆ, A OGÓLNIE SKUPIŁEM SIĘ NA TYM JAK NAJLEPIEJ, W UJĘCIU CAŁOŚCIOWYM SUSZYĆ GRZYBY. GENERALNIE WSZYSTKIE
    GRZYBY SUSZY SIĘ PODOBNIE, CHOCIAŻ CZASEM ZDARZAJĄ SIĘ NIEJASNOŚCI, SPECYFICZNE SPOSOBY CZY WRĘCZ KONTROWERSJE, JAK GDZIENIEGDZIE POLECANA RADA SUSZENIA OPIENIEK Z WCZEŚNIEJSZYM ICH OBGOTOWANIEM. SUSZĘ NAJPOPULARNIEJSZE GRZYBY: PRAWDZIWKI, MAŚLAKI, PODGRZYBKI, KOŹLARZE, KURKI, CZYLI TE CO DO KTÓRYCH MAM 100% PEWNOŚĆ, ŻE SĄ JADALNE.

    INTERAKTYWNY SPIS TREŚCI:
    0:00​ – Wstęp
    1:48​ – Wstępna obróbka przed suszeniem?
    3:10​ – Czyszczenie grzybów
    3:56​ – Wstęp c.d. (o suszeniu ogólnie)
    5:38​ – Łodygi grzybowe – Suszyć czy nie?
    6:26​ – Suszenie na nici na słońcu
    10:25​ – Suszenie na słońcu a PROMIENIE UV
    10:40​ – Suszenie w workach
    11:45​ – Suszenie na gałązkach
    12:18​ – Suszenie przy piecu/kaloryferze/kominie/kominku
    13:09​ – Suszenie w suszarni własnej roboty
    14:21​ – Suszenie w piekarniku
    16:35​ – Suszenie w dehydratorze
    16:59​ – Do kiedy suszyć?
    18:33​ – Przechowywanie suszów
    20:32​ – Przepisy, zastosowania suszonek

    ZDROWO GOTUJEMY

    http://zdrowogotujemy.blogspot.com/2014/11/pokarmy-i-wartosci.html?m=1

    TABELE KALORII
    Żeby się zdrowo odżywiać, trzeba mieć w domu zdrowe pożywienie. Jest to podstawowa zasada. W poniższym spisie umieszczamy opisy najzdrowszych oraz najbardziej powszechnych produktów żywieniowych, owoców i warzyw. Przy wszystkich można znaleźć wartości odżywcze + przy niektórych, bardziej rozwinięty opis

Skomentuj Ruchomy Cel Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *