Nauka i technologia nowej ery – 22.07.2014

Janusz Zagórski w rozmowie z Agnieszką Biernat na temat zakażeń grzybicznych.

Jerzy Zięba od ponad  20 lat zajmuje się naturoterapią,  szczególnie w odniesieniu do naturalnych metod leczenia i zapobiegania chorobom przewlekłym nowotworom.  Książka „Ukryte Terapie” powstała  po wielu  latach analiz  badań medycznych czy innych publikacji, które nawet w środowisku medycznych są zupełnie nieznane.
Autor publikuje artykuły w prasie, jak też prowadzi wykłady dotyczące prostych i skutecznych metody leczenia i zapobiegania chorobom bez stosowania środków sztucznie syntetyzowanych. Jest dyplomowanym hipnoterapeutą klinicznym w Australii i USA. Jest też tłumaczem książki „Cholesterol – naukowe kłamstwo”, której  autorem jest dr. Uffe Ravnskov.

 

17 thoughts on “Nauka i technologia nowej ery – 22.07.2014

  1. Czy ktos juz czytal ta nienajtansza ksiazke i moze podzielic sie wrazeniami ?

    Co do homocysteiny to slyszelismy to juz od Dr Spandocka, a czytajac
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Homocysteina
    lopatologicznie mozna dojsc do wniosku – „nie jedz bialka” – czyli to co z grubsza mowil Andreas Moritz.

  2. … i jeszcze w temacie tej masy zoltek – co z bialkami (w sensie bialko tych jajek) ? Czy trafialy do kosza ? Czy Pan Jerzy Zięba uwaza je za szkodliwe ? z jakiego powodu ? czy chodzi o alergie ?

    1. Składniki:

      białko z 1 jaja kurzego

      Sposób przygotowania:

      Ubijamy jajko na sztywną pianę, nakładamy na twarz, zmywamy po 20 minutach.

  3. Książkę kupiłem i przeczytałem. Jeśli chodzi o mnie to nie spotkałem się z taką publikacją i czuję, że były to jedne z lepiej wydanych pieniędzy w moim życiu. A książka jest mniej więcej taka jak to można poczuć w programie. Dużo informacji wywracających dotychczasowy „porządek medyczny”. A wszystko poparte źródłami do badań. Ja czekam na kolejne książki tego Pana.

  4. Panie Jerzy, dziękuję za wspaniały wykład. Odnośnie statyn i innych leków, które są przepisywane osobom po przebytym zawale i np. założonych stentach, to na przykładzie męża i wielu znajomych potwierdzam, absolutnie to wszystko co Pan powiedział. U osób zażywających te wszystkie specyfiki, występują bóle mięśniowo-stawowo-kostne. Ponadto notoryczne zmęczenie i ogólnie brak energii życiowej. Jednak strach i lęk przed odrzuceniem tych leków powoduje błędne koło. Bo jak nie wierzyć lekarzowi, taki autorytet. Sama zrobiłam ocet jabłkowy i kazałam mężowi pić z wodą i miodem. Również go spożywałam przez dwa miesiące, a po ośmiu latach pozbyłam się kołatania serca, którego nie mam od dwóch lat. Natomiast skutkiem ubocznym było stopniowe chudnięcie. Także zioła np: czystek, kozieradka, babka płesznik. Pozdrawiam Pana bardzo serdecznie i proszę z nami się dzielić tą wspaniałą wiedzą. Jest Pan prawdziwą Perełką.Dla Pana Janusza specjalne podziękowanie za wspaniałego gościa.

    1. Wygląda na to że w szeregach NTV jest agent Bohemian Grove
      charakterystyczny układ palców z długopisem…
      trzeba na niego uważać
      🙂

  5. Dziwie sie Polakom ze zjadaja tyle tabletek. U nas na zachodzie swiata nie mamy wogole potrzeby leczenia sie chemia. Po za tym nie musimy isc do lekarza aby byc zwolnieni z pracy. Do siedmiu dni nie musisz isc do lekarza wystarczy ze zadzwonisz do pracy i powiesz ze jestes slaby i juz i tyle

    1. Ha ha ha
      Jak przyjechalam do Polski to zasmiewalam sie z szuflad pelnych lekow . Nawet robilam dla fanu zdjecia .

  6. Warto wzbogacić dietę w antyoksydanty pochodzenia roślinnego, które wspomogą wewnątrzustrojową obronę antyoksydacyjną.

    Antyoksydant Wybrany surowiec roślinny
    Witamina C owoc dzikiej róży, niedojrzałe owoce orzecha włoskiego, owoc czarnej porzeczki, owoc papryki
    Witamina E olej z kiełków kukurydzy, olej z kiełków pszenicznych, olej bawełniany, olej wiesiołkowy, olej czarnuszkowy, olej ogórecznikowy – oleje roślinne surowe, nie poddawane rafinacji!!!
    Caroteny marchew, bataty, ziele pietruszki, szpinak, sałata, buraki ćwikłowe, kwiat nagietka, dynia, kapusta włoska, morele
    ikopen pomidory, czerwony grejpfrut, owoce gruszli – Guave /Psidium/, melony
    Zeaksantyna pomidory, kukurydza, ziele fiołka trójbarwnego lub polnego, brokuły, brukselka
    Luteina ziele pokrzywy, ziele lucerny, kwiat słonecznika, kwiat aksamitek
    beta-kryptoksantyna mango, papaja, pomarańcze
    Kwas ferulowy kapusta, szpinak, kora wierzby, ziele zapaliczki – smrodzieńca – Ferula, ziele widłaków, ziele gwiazdnic, ziele bodziszków, rzęsa, ziele czartawy
    Kwas kawowy winogrona białe, oliwki, szpinak, oliwa, kwiat bzu czarnego, kwiat lipy, karczochy, ziele karczocha, ziele przymiotna, ziele bukwicy, ziele szałwii, ziele kuklika, ziele śledziennicy, borówka, ziele bodziszków
    Rutyna ziele ruty, ziele gryki, ziele wyki, ziele perełkowca, liść eukaliptusa
    Luteolina szałwia, rzęśl, sit, widłaki, oliwki, cytryny, papryka, rumianek, macierzanka, cząber, uczep, nachyłek, kosmatka, rutwica, krwawnik
    Kwercetyna cebula, ciemne winogrono, Eriodictyon californicum, gwiazdnica, wyka, perełkowiec, ziele żurawki, ziele śledziennicy, ziele czerwca, owoc migdałecznika chebułowca, ziele estragonu
    Kaemferol herbata zielona i czarna, ziele gwiazdnicy, ziele wyki, ziele żurawki, ziele śledziennicy, kwiat robinii akacjowej, ziele ubiorka, ziele srebrnika, ziele nostrzyka, ziele niecierpka, ziele kurzyśladu
    Naryngina skórka pomarańczowa i cytrynowa, grejpfruty, wyciąg z pestek grejpfrutowych
    Taxifolina kora drzew iglastych, np. sosny.
    Liquiritin = likwirytyna korzeń lukrecji
    Cyjanidyna owoc borówki, kwiat hibiskusa
    Delfinidyna kwiat malwy, owoc borówki
    Galusan epikatechiny zielona herbata, ziele żurawki, ziele pomocnika, rabarbar
    Galusan epigalokatechiny zielona herbata
    Kwas galusowy ziele żurawki, galasy, liść i kora oczaru

    1. Tylko produkty zasadowe sa dla nas dobre a te rosna w naturze albo w bushu w calkowitej symbiozie z otoczeniem . wszystko co wyrwane z natury traci swoja wartosc . Prawie wszystko co jest na rynku jest w jakis sposob modyfikowane . Tego nie trzeba wiedziec z ksiazek to trzeba wiedziec swoja energia . Wazne jest rozwijac w sobie fale elektromagnetyczne w sobie , ktore moga harmonizowac jedzenie z nami albo do nas .

  7. I jeszcze Witamina B15 (kwas pangamowy)
    Prawdopodobnie zapotrzebowanie na Witaminę B15 to dawka 100-200 mg/dobę. Ilość witaminy B15 podaje się w miligramach, działa najkorzystniej, gdy jest ona przyjmowana po największym posiłku w ciągu dnia.

    Niedobór kwasu pangamowego powoduje początkowo niedobór tlenu w komórkach, a następnie jego brak. Zmniejsza to mechanizmy obrony immunologicznej, może spowodować martwicę komórkową, a w konsekwencji zmiany nowotworowe. Awitaminoza B15 sprzyja powstawaniu puryn we krwi. Jest to spowodowane zaburzeniem syntezy protein.
    Zaburzenia w czynności gruczołów i nerwów, choroby serca, obniżenie efektywności procesu utleniania w tkankach.

    Do głównych funkcji B15 należy przede wszystkim przyspieszanie utleniania glukozy w komórkach oraz uzyskiwanie energii w procesie oddychania wewnątrzkomórkowego.

    Dość duże stężenie witaminy B15 występuje w ziarnach słonecznika, sezamu, dyni i w krwistym mięsie. Drożdże piwne i kiełki pszenicy i soi powinny pozwolić na całkowite pokrycie dziennego zapotrzebowania na tę witaminę. Występuje również w „migdałach” pestek moreli. Jednak zjedzenie większej ilości niż 2 -3 sztuki dziennie, ze względu witaminę B17 (amigdalinę), mającą silne działanie upośledzające pośredni podział komórki może być niebezpieczne dla życia.

    Uwaga: nigdy nie należy przekraczać tej liczby, ponieważ większa dawka jest trująca. Pestki z moreli zawierają bowiem również cyjanek i jeden z jego związków, kwas cyjanowodorowy.
    Podtrułam się kiedyś pestkami za dużo zjadłam, ból głowy był straszny, proszę nie przesadzać.

  8. Dzięki za wspaniały materiał – „Ukryte Terapie”. Jak dobrze posłuchać kogoś mądrego, kto w dodatku ma dar przedstawiania w końcu dość złożonych spraw w sposób przystępny dla przeciętnego słuchacza. Jeśli ponadto książka zawiera odnośniki do źródeł wiedzy, to wspaniale, bo daje zainteresowanym możliwość pogłębienia wiedzy, nie przestając przy tym być użyteczną dla przeciętnego czytelnika chcącego po prostu zadbać o zdrowie.
    Wspaniale wytłumaczona sprawa z cholesterolem i płytkami miażdżycowymi oraz dystrybucją wapnia w organizmie!
    Jeszcze raz dzięki i z niecierpliwością czekam na następne odcinki!

Comments are closed.